Atlas 2.0- en AtlasX-upgrades!

Innovatie en verbetering zijn een drijvende factor in elk technologie- of onderzoeksgebied. Het is een belangrijke manier om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. Dit is vooral belangrijk in zich snel ontwikkelende industrieën, zoals de sector voor de opwekking en opslag van hernieuwbare energie waar TESUP deel van uitmaakt. Als gevolg hiervan zet TESUP zich sterk in voor een continue verbeteringsaanpak van TESUP-producten. Deze innovatie en onderzoek worden geleid door een lokale werkplaats die onlangs veelbelovend werk heeft geproduceerd! Een van de vele huidige aandachtspunten van de workshop was het verbeteren van de populaire TESUP-turbine, de TESUP AtlasX verticale turbine. Deze turbine is een belangrijk TESUP-product en heeft zoveel potentieel voor verbetering! TESUP-ingenieurs hebben de turbine in veel opzichten beter ontwikkeld en TESUP is nu klaar om enkele van deze verbeteringen te laten zien!

Verticale windturbines

 

De eerste grote verbetering betreft de turbine, en de Atlas 2.0-turbine krijgt een upgrade van hun generatoren! De nieuwe generatoren zijn speciaal ontworpen met verticale windturbines zoals de AtlasX en Atlas 2.0 in gedachten en zijn in staat om zelfs bij lage snelheden 220-240 volt op te wekken, waardoor een totaal vermogen van 3-4 kW wordt bereikt! Een grote sprong in potentieel vermogen vergeleken met eerdere iteraties van de turbine bij 2 kW. Om deze grote veranderingen te herdenken wordt de Atlas 2.0 de Atlas 4.0! Deze generatoren worden geplaatst in een behuizing vervaardigd uit kiezelhoudend plaatmateriaal. Met deze nieuwe verbeteringen zullen de turbines bij elke draaisnelheid meer vermogen genereren.

 
 

Als waarschuwing voor toekomstige gebruikers van AtlasX en Atlas 2.0 zullen deze nieuwe turbines niet compatibel zijn met elektriciteitsopslagbatterijen met een lage capaciteit. Omdat de elektriciteitsopwekking van dit nieuwe type turbine hoger is dan die van eerdere modellen, zal de generator accu's met een lage capaciteit snel volledig opladen. Zodra dit gebeurt, kan de overtollige stroom die door de rotor wordt gegenereerd nergens heen, wat resulteert in schade aan de componenten voor de energieopwekking. Hierdoor wordt uw turbine waarschijnlijk uitgeschakeld of wordt de efficiëntie van de energieopwekking aanzienlijk verminderd. Wees dus voorzichtig!

Nieuwe materialen

Een van de recentere verbeteringen was een verbetering van het materiaal dat werd gebruikt om de messen voor de AtlasX te produceren. Voorheen werden de messen vervaardigd uit plaatstaal. Dit had het voordeel dat het een goed sterk materiaal was, maar het is ook een relatief zwaar materiaal. Dit hoge gewicht van de bladen maakt ze moeilijk te draaien omdat ze een hoog traagheidsmoment hebben (een hogere massa van een object resulteert in een moeilijker te verplaatsen object). Dit is een behoorlijk probleem voor windturbines, die idealiter zoveel mogelijk zouden draaien. Bij lagere wind zou dit niet mogelijk zijn met een zwaar stel turbinebladen.

Bij de meest recente ontwikkelingen is dit staalmateriaal vervangen door een aluminiumlegering. Dit is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie vanwege de hoge sterkte-gewichtsverhouding en lage relatieve dichtheid. Als gevolg van deze verbetering zijn de messen nu veel lichter dan voorheen, terwijl ze nog steeds net zo sterk, zo niet sterker zijn dan eerdere versies! Deze nieuwe, lichtere bladen helpen het traagheidsmoment van het turbinelichaam te verminderen en helpen de turbine te laten draaien bij lagere windsnelheden!

 
Schroefloze montage

Een andere recente verbetering is er een die rechtstreeks van invloed kan zijn op u als TESUP-klant! We weten dat het soms lastig kan zijn om producten thuis in elkaar te zetten en dat je geen tijd hebt om de hele dag bezig te zijn met het opzetten ervan. TESUP probeert het dus zo eenvoudig mogelijk te maken om uw turbine zo snel mogelijk op een optimale manier op te zetten met zo weinig mogelijk gedoe. Uitzoeken welke schroeven je nodig hebt, in welke gaten je ze moet plaatsen en welke schroevendraaier je moet gebruiken kan een hele klus zijn, dus dit is een probleem dat TESUP-ingenieurs hebben aangepakt!

 

De messen van het nieuwe AtlasX-model zullen volledig schroefloos zijn! Dit betekent dat de bevestigingspunten aan de boven- en onderkant van de bladen helemaal geen schroeven hebben en in plaats daarvan een systeem gebruiken dat is geïmplementeerd door TESUP-ingenieurs om de bladen veilig aan het turbinelichaam te bevestigen. Nu hoeft u niet meer met schroeven te rommelen om een ​​goed vastgezet turbineblad te krijgen! Niet alleen dat, maar hoe minder schroeven er zijn, hoe minder kans op losse, ratelende schroeven en minder onderhoud nodig, hoe geweldig!

Breder verzorgingsgebied

Als dat nog niet genoeg is, krijgen de turbinebladen een upgrade (ook wel vleugels of zeilen genoemd). Dit zijn de delen van de turbine die horizontale windstoten opvangen en omzetten in een roterende beweging rond de centrale as. Dit onderdeel is om vele redenen belangrijk. Eén daarvan is dat de bladen een enorme invloed hebben op de efficiëntie van de turbine. Als je het vermogen van een bepaalde turbine wilt vergroten, zijn de bladen daarom vaak een goede eerste plaats om te analyseren om verbeteringen en efficiëntieverbeteringen te vinden.

Dit werd bereikt door de grootte, vorm en relatieve positie van de bladen te vergroten. Door de afmeting van de bladen te vergroten en de mate waarin zij uit de behuizing steken, wordt het oppervlak van de bladen vergroot. Dit leidt tot een toename van de hoeveelheid wind die in contact komt met de bladen en ze duwt, wat leidt tot een grotere rotatiekracht en meer potentieel voor energieopwekking! Ook de vorm van de curve die op het blad wordt toegepast, is een belangrijke factor die voor deze TESUP-turbine is geoptimaliseerd. Je kunt echt het verschil zien tussen sommige oudere modellen en de nieuwe!