NEED HELP?

 

Please login to your account  and contact us on My Orders page.

 

Welkom bij de TESUP-klantenondersteuning

Hoe kunnen we u helpen?

NEEM CONTACT OP

Als je de informatie niet kunt vinden op onze ondersteuningspagina, log dan in op je account en neem contact met ons op via de pagina Mijn Bestellingen.

ONTDEK GEBRUIKERSHANDLEIDINGEN

Van gebruikershandleidingen tot handige tips: lees alle essentiële informatie om het meeste uit uw TESUP-product te halen.

BEKIJK VIDEO-TUTORIALS

Leer hoe je jouw TESUP-product kunt installeren en bedienen via onze ondersteuningsvideo's.

VGV - Veelgestelde Vragen

 • Hoe kan ik elektriciteit aan het net verkopen?

  Elk land heeft ander beleid en regelingen met betrekking tot de export van energie en de verkoop aan het elektriciteitsnet. Regels veranderen van overheid tot overheid, dus we raden u aan de vereisten van uw lokale land gedetailleerd te onderzoeken.

  Als algemene richtlijn is het mogelijk en wordt ondersteund om overtollige energie die wordt opgewekt door uw windturbines en zonnepanelen te verkopen aan het nationale elektriciteitsnet in veel landen in de wereld. U dient zich via uw energieleverancier in uw land te registreren onder het relevante energie-exportprogramma. Na de registratie krijgt u betaald voor elke eenheid elektriciteit die u teruglevert aan het net.

 • Hoe maak ik de systeemverbindingen? Wat heb ik nodig?

  Systeemverbindingen veranderen afhankelijk van het type energiesysteem dat u wilt bouwen: on-grid, on-grid hybride of off-grid systemen. Klik hier om onze voorbeelddiagrammen te bekijken om de ideale aansluitingen per systeem te begrijpen.
 • Welke kabel moet ik gebruiken voor de aansluiting van mijn windenergiesysteem?

  Er zijn meerdere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de kabelkeuze.

  De kwaliteit van de isolatie heeft invloed op de classificatie van de kabel. Meestal wordt PVC-geïsoleerde kabel met een temperatuurbestendigheid van 75°C gebruikt en aanbevolen. Kabel geïsoleerd met butylrubber heeft een hogere temperatuurbestendigheid en kan daarom hogere stromen voeren.

  Bovendien kunnen slecht gemaakte en gecorrodeerde verbindingen zeer hoge weerstanden in een circuit introduceren en zijn ze waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van slechte systeemprestaties.

  Vertinde kabel is de beste omdat deze een superieure corrosieweerstand biedt ten opzichte van onvertinde koperdraad, vooral in het maritieme milieu.

  Bij de afweging welke kabelmaat u moet gebruiken, adviseren wij u de totale lengte van de kabelloop in meters te bepalen. Vergeet niet de hoogte van elke montagetoren of buis op te nemen en deze vervolgens met twee te vermenigvuldigen, wat de totale circuitlengte oplevert.

  De doorsnede van de kabels kan worden bepaald afhankelijk van het aantal eenheden in het systeem en hun afstand tot elkaar.

  Voor het beste resultaat raden wij u aan installatie-ondersteuning te krijgen van een elektrotechnisch ingenieur of elektricien die deskundig is op dit gebied.

 • Hoe weet ik zeker dat mijn windturbinesysteem goed werkt?

  De eerste stap om de prestaties van uw windturbinesysteem te beoordelen, is het controleren van de vermogenscurve voor die specifieke windturbine (windsnelheid versus opgewekte elektrische energie). Deze curve laat zien hoe efficiënt de turbine de windenergie omzet in elektriciteit.

  De werkelijke prestaties van uw systeem worden beïnvloed door lokale windomstandigheden, obstakels in de buurt, profielen van de stroombehoefte en een reeks andere factoren, zoals verbindingen en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Dus de vermogenscurve op zichzelf komt misschien niet overeen met uw exacte energieopwekking, maar de waarden zouden redelijk dichtbij moeten zijn als alles in het systeem goed werkt.

 • Ik heb al een zonnestelsel, maar ik wil er een TESUP-windturbine in integreren. Hoe kan ik het doen?

  De beste manier om TESUP Windturbine in uw bestaande zonnestelsel op te nemen, is door een volledig parallelle verbinding te creëren, bestaande uit de TESUP Windturbine en TESUP Laadregelaar.

  Als uw systeem off-grid is, moet de TESUP-laadcontroller op uw accu worden aangesloten. Als uw systeem zich op het elektriciteitsnet bevindt, moet de laadcontroller worden aangesloten op een afzonderlijke omvormer die rechtstreeks op het elektriciteitsnet wordt aangesloten.

  Je kunt het zonnepaneel en de TESUP Windturbine ook aansluiten op dezelfde hybride omvormer met twee aparte ingangen. Maar onze aanbeveling is om een aparte omvormer voor de TESUP-windturbine te gebruiken om de werking van het systeem en de continue energieopwekking te garanderen in geval van een storing in uw zonnestelsel.

  Klik hier voor meer informatie over systeemaansluitingen en bekijk onze voorbeelddiagrammen.

 • Kan ik zonne- en windenergieproducten combineren en een hybride systeem creëren?

  Ja, dat kan. Bekijk ons aansluitschema voor hybride systemen voor meer informatie over de details. Klik hier.
 • Hoe ver moeten de windturbine, laadregelaar en omvormer van elkaar worden geplaatst?

  Het hangt af van de locatie en de hoogte waarop u uw windturbine wilt installeren. Hoe hoger de windturbine staat, hoe beter de wind wordt opgevangen. Uiteraard zal er een bepaalde afstand zijn tussen de windturbine en de laadregelaar, aangezien deze zich bovenaan een dak, toren of paal bevindt; en de andere bevindt zich op de begane grond. Maar de laadregelaar moet zo dicht mogelijk bij de horizontale projectielijn van de windturbine worden geplaatst, maar op een beschermde locatie. De laadcontroller en de omvormer moeten naast of heel dicht bij elkaar worden geplaatst om overmatig kabelgebruik en vermindering van de energietransmissie te voorkomen.
 • Hoe kan ik de jaarlijkse stroomopwekkingshoeveelheid voor specifieke TESUP-producten berekenen?

  In het echte leven zullen er meerdere factoren zijn die de stroomopwekking van uw windturbine beïnvloeden, zoals de hoogte, verbindingskwaliteit, gebruikte kabels en de efficiëntie van andere systeemcomponenten. Maar om een geschatte berekening te maken voor de ideale omstandigheden, kunt u de vermogenscurve van de TESUP-windturbine bekijken. Bij de geschatte jaarlijkse energieopwekking moet u met een aantal zaken rekening houden. Dit zijn de gemiddelde windsnelheid voor de geselecteerde locatie, het aantal uren wind per dag, de stroomopwekkingscapaciteit van de windturbine bij de windsnelheid van de locatie, het aantal dagen dat de windturbine naar verwachting zal draaien en eventuele aanvullende factoren die van invloed kunnen zijn op de efficiëntie van de locatie. het systeem en kan als vermenigvuldiger worden gebruikt.

 • Wat zijn de verschillen tussen horizontale en verticale windturbines?

  De belangrijkste verschillen tussen windturbines met horizontale en verticale as zijn als volgt:

  1. Bij een windturbine met horizontale as is de rotatie-as evenwijdig aan de windstroom, terwijl bij een windturbine met verticale as de rotatie-as loodrecht op de windstroom staat.

  2. Windturbines met horizontale as gebruiken gewoonlijk drie bladen, terwijl windturbineconfiguraties met verticale as, bladvormen en het aantal bladen sterk variëren.

  3. Windturbines met een horizontale as draaien in de richting van de wind. Terwijl windturbines met verticale as omnidirectioneel zijn, veranderen ze niet van richting om overeen te komen met de windrichting.

 • Welke is een betere optie: horizontale of verticale windturbine?

  Beide turbineontwerpen hebben hun voordelen.

  Windturbines met verticale as zijn meer aangewezen als het gaat om residentiële toepassingen. Ze zijn eenvoudiger te installeren en vereisen minder ruimte. Ze hoeven ook niet in de juiste windrichting te staan. In een verticaal systeem kan lucht die uit elke richting stroomt de bladen laten draaien. Ze kunnen ook beter omgaan met turbulente wind dan horizontale windturbines.

  Windturbines met horizontale as hebben een hoger rendement en werken waarschijnlijker bij hogere windsnelheden. Ze zijn beter in het omzetten van windenergie in bruikbare mechanische beweging, omdat hun bladen loodrecht op de windrichting staan, zodat er tijdens de hele rotatie energie kan worden gegenereerd.

  U kunt uw beslissing nemen afhankelijk van waar u uw windturbine wilt installeren, hoeveel ruimte u heeft en hoeveel energie u van plan bent op te wekken.

 • Wat zijn de verschillen tussen V7 Low Wind- en V7 High Wind-modellen? Welke presteert beter?

  Ja, u moet eerst uw TESUP-windturbine aansluiten op de TESUP-laadcontroller en vervolgens de TESUP-laadcontroller op uw batterij aansluiten. De TESUP-laadcontroller is vereist om wisselstroom (alternatieve stroom) naar gelijkstroom (gelijkstroom) om te zetten en het opladen van de batterij te regelen.

 • Kan ik mijn TESUP-windturbine op een batterij aansluiten?

  Yes, you should connect your TESUP Wind Turbine to TESUP Charge Controller first, then link TESUP Charge Controller to your battery. TESUP Charge Controller is required to convert AC (Alternative Current) to DC (Direct Current) and control battery charging.
 • Is het mogelijk om meerdere windturbines in één systeem aan te sluiten? Zo ja, hoe?

  Ja, het is mogelijk om meerdere windturbines in één systeem aan te sluiten. Wij adviseren een parallelle aansluiting van elke TESUP-windturbine op het elektriciteitsbord van uw huis. Elke TESUP-windturbine moet worden aangesloten op een afzonderlijke TESUP-laadcontroller die moet worden aangesloten op een afzonderlijke TESUP-omvormer. Dan moeten er verschillende TESUP-omvormers op het elektriciteitsbord van uw huis worden aangesloten. Dit is onze aanbeveling en de veiligste methode om ervoor te zorgen dat iedere windturbine onafhankelijk van elkaar kan functioneren en dat het systeem energie kan blijven opwekken in geval van een productspecifiek probleem.
 • Kan ik mijn TESUP-windturbine aan zee installeren?

  Ja, u kunt TESUP-windturbines installeren op locaties aan zee. Maar de levensduur van uw product kan iets korter zijn vanwege het zoute water en de verspreiding ervan in de lucht aan de kust.
 • Hoe luidruchtig zijn TESUP-windturbines? Wat zijn de geluidsniveaumetingen?

  Al onze windturbines zijn zeer stil en produceren slechts 35 dB, wat minder is dan de helft van het geluid van een stofzuiger. Het geluidsniveau van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd en getest in ideale buitenomgevingen voor de installatie van windturbines.
 • Zijn alle TESUP-windturbines getest? Hoe weet ik of mijn turbine is getest of niet?

  Elke TESUP-windturbine wordt vóór het verpakkingsproces in onze fabriek getest. Tijdens het testproces van elk product vindt er een video-opname plaats waarop het serienummer van het product zichtbaar is. Deze testvideo's worden vlak na de productlevering met de klanten gedeeld.
 • Kan ik mijn zonnepaneel en windturbine samen in hetzelfde energiesysteem gebruiken?

  Ja, dat kan. De systemen die zonnepanelen en windturbines combineren, worden hybride systemen genoemd. Voor de off-grid en on-grid systemen zijn verschillende verbindingen en componenten nodig.

  Voor de off-grid oplossing: De windturbine is aangesloten op de laadregelaar van de windturbine die is aangesloten op de accu. Het zonnepaneel is aangesloten op de zonnelaadcontroller die op dezelfde accu is aangesloten. De batterij is aangesloten op de batterijomvormer die is aangesloten op huisbelastingen of elektrische voertuigen voor elektriciteitsverbruik.

  Voor de on-grid oplossing: Wij raden een volledig parallelle aansluiting van windturbine en zonnepaneel aan, tenzij u een 2 MPPT-omvormer van zeer goede kwaliteit heeft. De windturbine is aangesloten op de laadregelaar van de windturbine die is aangesloten op een netomvormer. Het zonnepaneel is aangesloten op een andere netomvormer om een maximale efficiëntie van het hele systeem te garanderen. Beide netomvormers zijn afzonderlijk op de woning aangesloten voor het elektriciteitsverbruik. Ze zijn ook via het meetapparaat en de winkelmeter op het elektriciteitsnet aangesloten om de extra elektriciteit terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

  Klik hier om de gedetailleerde off-grid en on-grid systeemdiagrammen te bekijken.

 • Er is een trilling wanneer mijn TESUP-windturbine draait. Waarom?

  Alle schroeven, bouten en montagedelen van het turbinesysteem moeten tijdens de installatie correct en veilig worden gemonteerd. Bovendien moet de montagebasis van de turbine goed op het montageoppervlak worden bevestigd en worden gecontroleerd of deze volledig stabiel is. Anders kunnen er trillingen optreden.

  Controleer de schroeven en bouten van uw windturbinesysteem minimaal elke 6 maanden om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten.

 • Wat zijn de aanbevolen minimale en maximale hoogtes om een TESUP-windturbine te installeren?

  De minimale en maximale hoogtevereisten variëren van land tot land. Maar als algemene richting geldt dat de afstand tussen het maaiveld en het laagste deel van een windturbineblad niet minder dan drie meter mag zijn. En het hoogste deel van de stand-alone windturbine mag niet hoger zijn dan 11 meter. Dit zijn de gemiddelde limieten die in de meeste landen moeten worden gevolgd. We raden u ten zeerste aan de specifieke vereisten in uw land te controleren.

  De plaatsing van uw verticale en horizontale windturbines kan een groot effect hebben op de hoeveelheid stroom die ze genereren. Wij raden u aan uw TESUP-windturbine zo hoog mogelijk te plaatsen, idealiter op het dak van een gebouw of op een vrijstaande paal. De windsnelheid is het laagst op grondniveau, dus als u ervoor zorgt dat de turbine zo hoog mogelijk staat, worden de rotatiesnelheid en de energieopwekking gemaximaliseerd. Een horizontale windturbine mag niet achter obstakels (zoals gebouwen of bomen) worden geplaatst. Als er een obstakel is, kan de turbine op een paal worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het niveau veel hoger is dan het obstakel.

 • Hoe kan ik maximale efficiëntie bereiken met mijn windturbine?

  De hoeveelheid energie die uit de wind kan worden gehaald, is afhankelijk van de snelheid van de wind en de grootte van de turbinebladen. Geen enkele windturbine is 100% efficiënt (zelfs niet als deze op de optimale windsnelheid draait). Er is wrijving tussen alle bewegende delen en er gaat wat kracht verloren bij de tandwielen of verschillende verbindingsdelen van het systeem, wat normaal is. U kunt de TESUP Power Curve Chart uit de gebruikershandleiding gebruiken om de werkelijke opbrengst voor de gemiddelde windsnelheden op uw locatie te berekenen. Hierdoor kunt u het geschatte vermogen zien bij uw lokale windsnelheid.

  Om het systeem operationeel te maken en het geschatte vermogen te bereiken, zijn TESUP Windturbine, TESUP Charge Controller en TESUP verkopende netomvormer allemaal vereist. Bovendien moet u ervoor zorgen dat uw turbinesysteem wordt geïnstalleerd door een professionele elektricien, stevig op het montageoppervlak wordt bevestigd en wordt aangepast aan de windrichting.

 • Waarom is de spanning van mijn windturbine laag?

  Er zijn veel redenen waarom de turbine mogelijk een lager rendement laat zien dan verwacht. Deze redenen kunnen voortkomen uit turbulentie en foutieve metingen van het batterijtype en de staat ervan. Turbulentie is de meest voorkomende reden waarom turbines niet volgens hun specificaties presteren. De kabelgrootte kan ook van invloed zijn op de uitvoer. Zorg ervoor dat de juiste minimale en maximale kabeldiameters zijn geïnstalleerd. Verschillende batterijtechnologieën, batterijleeftijd en omstandigheden zullen ook van invloed zijn op de snelheid waarmee de batterijen stroom kunnen absorberen. Last but not least kunnen er gemakkelijk meetfouten optreden bij het meten van de wind- en vermogensopbrengst van de turbine. Zorg ervoor dat shunts van hoge kwaliteit worden gebruikt voor nauwkeurige stroommetingen.
 • Ik krijg geen stroom van mijn windturbine. Waarom?

  Het kan zijn dat de turbine onbelast draait, wat betekent dat het circuit van de turbine naar de batterijen onvolledig is. In deze situatie draait de turbine vrij en kan via de uitgangskabels van de turbine hogere spanningen genereren dan verwacht. Controleer of alle aansluitingen van de turbine via de run/stop-schakelaar en de accu's correct zijn. Als er een zekering of stroomonderbreker op de turbine is gemonteerd, zorg er dan voor dat deze het circuit correct sluit. Laat de turbine nooit in onbelaste toestand draaien, aangezien dit bij harde wind schade aan de turbine kan veroorzaken.
 • Iets houdt mijn windturbine tegen; Het werkte al goed. Wat kan het probleem zijn?

  Er zijn een aantal redenen die dit probleem kunnen veroorzaken:

  1. Als de windturbine op een accu is aangesloten, stopt de laadregelaar de windturbine zodra de accu vol is tot het ingestelde maximale laadspanningsniveau.

  2. Als twee of meer kabels elkaar raken, spreken we van kortsluiting. De kortsluiting kan de elektriciteitsstroom stoppen en dit kan een reden zijn. Controleer alle kabels en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

  3. Er zijn enkele goedkope hybride batterijomvormers op de markt. Er zijn batterijomvormers en zonnelaadcontrollers gecombineerd, maar deze goedkope hybride laadomvormers fungeren in eerste instantie als zonnelaadcontrollers. Deze apparaten kunnen via de batterij de windturbines stilzetten.

  4. De aanpassing van de limietspanning met de potentiometer is mogelijk verkeerd. Als de led brandt, betekent dit dat er wordt geremd. Als de potentiometer verkeerd staat ingesteld, zal de turbine remmen om de vastgestelde spanning niet te overschrijden.

  5. De schakelaar op de Charge Controller kan in stand 1 staan.

  6. Ons systeem is geïntegreerd in het eindverbruikspunt. De TESUP Charge Controller zet de geproduceerde energie in gevaarlijke situaties om in warmte (dump-load systeem). Maar de zekeringaansluiting voorkomt dit. Daarom mogen klanten geen zekeringverbinding gebruiken tussen de aansluiting van de windturbine-laadregelaar-omvormer.

 • Ik denk dat mijn windturbine niet vrij draait. Wat kan de reden zijn?

  TESUP-windturbines hebben permanente magneetgeneratoren met sterke N42-neodymiummagneten met stalen sleuven erin. Deze windturbines zijn ontworpen voor maximale vermogensprestaties. Wanneer de windsnelheid hoger is dan 4 m/s, draait de turbine vrij door dit houdkoppel (tandkoppel) te overschrijden.
 • Ik heb een V7 Low Wind-windturbine die is aangesloten op een omvormer. Het systeem is op het elektriciteitsnet aangesloten en werkt goed, maar hoe kan ik de efficiëntie ervan verbeteren?

  De V7 Low Wind windturbine is een verticale windturbine. Het kan zijn rotatie starten bij een windsnelheid van 5 m/s. Zodra het begint te draaien, kan het zelfs bij een windsnelheid van 4 m/s stroom genereren. Aan de andere kant heeft elke omvormer een andere minimale DC-opstartingangsspanning, deze varieert van 50V tot 80V voor TESUP-omvormers. Als uw windsnelheid niet hoog genoeg is om de benodigde spanning op te wekken, zal de omvormer niet in werking treden en de stroom van uw windturbine niet overdragen aan het elektriciteitsnet.
 • Zijn er voorzorgsmaatregelen die ik moet nemen bij zeer winderig weer?

  Onze windturbines zijn zeer robuust en duurzaam. Ze werken veilig onder normale winderige omstandigheden. Als zich een orkaanschaal III (50–58 m/s) of hoger voordoet, bedek dan de windturbinebladen. Als u op een zeer winderige locatie woont, raden wij u aan een geschikte hoes (of een voorwerp dat als hoes kan worden gebruikt) bij de hand te hebben, zodat u voorbereid bent op noodgevallen.
 • Wat zijn de gewichten van TESUP-windturbines?

  TESUP V7 met hoge windbladen weegt 36,5 kg / 80 lbs.

  TESUP V7 met matige windbladen is 34 kg / 75 lbs.

  TESUP V7 met Low Wind-bladen weegt 36,5 kg / 80 lbs.

  TESUP H7 weegt 40 kg / 88 lbs.

 • Zijn verbindingskabels inbegrepen in TESUP-windturbinepakketten?

  Nee, aansluitkabels zijn niet inbegrepen, omdat de kabelmaat en -hoeveelheid afhankelijk zijn van de locatie van uw windturbine en de afstand tot de andere componenten van uw energiesysteem.
 • Wat zijn de verschillen tussen de V7 matige wind, V7 lage wind en V7 hoge wind?

  TESUP V7 Moderate Wind is onze meest efficiënte en gestroomlijnde verticale windturbine met de laagste startwindsnelheid en de hoogste energieopwekkingscapaciteit.

  De belangrijkste verschillen tussen V7 Matige Wind en V7 Hoge Wind en V7 Lage Wind zijn de volgende:

  1. Laagste startwindsnelheid

  Net als V7 Low Wind heeft V7 Moderate Wind de laagste startwindsnelheid. De rotatie begint bij een windsnelheid van 4 m/s. Bij rotatie wordt er stroom opgewekt bij een windsnelheid van zelfs 3 m/s.

  2. Snellere acceleratie

  Nadat de rotatie is gestart, accelereert V7 Moderate Wind sneller dan andere TESUP-windturbines onder dezelfde windsnelheden.

  3. Nieuw innovatief ontwerp:

    V7 Moderate Wind is het meest innovatieve, compacte en premium verticale windturbineontwerp van TESUP.

  4. Minder impact op het milieu en snellere installatie

  V7 Moderate Wind heeft een nieuwe 2-bladige vorm die wordt geproduceerd door minder materiaal te gebruiken. Als gevolg hiervan is hij lichter, compacter en heeft hij minder impact op het milieu dan andere verticale windturbinemodellen van TESUP. Omdat het minder messen heeft, is het installatieproces korter en duurt het slechts 15 minuten.

  5. Nieuw verbeterd lichaamsontwerp

  De nieuwe behuizingsbasis van V7 Moderate Wind maakt een gemakkelijkere bevestiging aan het oppervlak mogelijk, biedt betere bescherming en zorgt voor een netter uiterlijk.

 • Wat zijn de voordelen van flexibele zonnepanelen?

  TESUP Flexibele Zonnepanelen hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele zonnepanelen. Ze worden geleverd met meer montagemogelijkheden en hun flexibele ontwerp past zich gemakkelijk aan de vorm van elk oppervlak aan, zonder extra apparatuur. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op muren van gebouwen, gebogen daken, boten, caravans en campers. Ze zijn licht van gewicht en beter geschikt voor daken die niet veel gewicht kunnen dragen. Hun kleinere formaat maakt ze handig; ze zijn gemakkelijk te gebruiken in verschillende omgevingen en gemakkelijk van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. In tegenstelling tot grote zonnepanelen kunt u TESUP flexibele zonnepanelen onderweg meenemen en gemakkelijk opbergen.
 • Hoe kan ik de zonnepanelen op een oppervlak bevestigen? Dubbelzijdige tape lijkt niet sterk genoeg te zijn.

  TESUP flexibele zonnepanelen kunnen op het geselecteerde oppervlak worden geïnstalleerd en bevestigd door middel van lijmen, dubbelzijdig plakband, schroeven of klinken. Indien er gebruik wordt gemaakt van plakband of lijm, dient u er op te letten dat de gekozen plakband of lijm geschikt is voor buitentoepassingen met een groot temperatuurbereik en UV-bescherming. Om een sterke hechting te garanderen, moet de ondergrond zeer schoon en droog zijn.

  Het dubbelzijdige plakband zorgt voor een sterke directe verbinding met het dragermateriaal en maakt herpositionering niet mogelijk. Na het aanbrengen van de tape mag u niet proberen het paneel te verplaatsen, ook al is het slechts gedeeltelijk bevestigd. Anders kunt u de zonnecellen ernstig beschadigen. Als u de voorkeur geeft aan lijmen, moet u het na het aanbrengen minimaal 24 uur op normale kamertemperatuur laten staan om de volledige kleefkracht te bereiken. Als u van plan bent uw zonnepaneel in verticale richting te installeren en een hoge houdkracht vereist, is schroeven een veiligere en sterkere installatieoptie.

  Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding van het TESUP flexibel zonnepaneel.

 • Verliezen flexibele zonnepanelen in de loop van de tijd hun efficiëntie?

  Flexibele zonnepanelen zijn doorgaans ongeveer 5-10% minder efficiënt dan stijve panelen, maar hebben een grotere verscheidenheid aan toepassingen vanwege hun flexibiliteit en dunne afmetingen. Maar de prestatievermindering in de loop van de tijd is niet hoger of sneller dan bij stijve panelen. Over het algemeen kan worden verwacht dat alle zonnepanelen met 0,5% tot 2,5% per jaar verslechteren.
 • Kunnen TESUP flexibele zonnepanelen worden gebruikt als onderdeel van een hybride wind-zonnesysteem?

  Ja, ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van hybride wind-zonnesystemen. Wij raden een volledig parallelle aansluiting van windturbines en zonnepanelen aan om de energieopwekking te maximaliseren en systeemstoringen te voorkomen in geval van een noodsituatie in een deel van het hybride systeem. Een volledig parallelle aansluiting betekent het gebruik van een specifieke laadregelaar en een specifieke omvormer per energieopwekkingseenheid. Voor meer details over wind-zon-hybridesystemen en hun aansluitgegevens kunt u onze voorbeeldaansluitschema's raadplegen.
 • Kan ik mijn windturbine gebruiken zonder laadregelaar?

  Nee, u kunt uw TESUP-windturbine niet gebruiken zonder een TESUP-laadcontroller. Het is een essentieel onderdeel van het TESUP-windturbinesysteem. Het bestuurt de windturbine en fungeert als handmatige noodrem om uw windturbine te beschermen in geval van nood. Het is ook nodig om AC (wisselstroom) om te zetten in DC (gelijkstroom) en de batterij en omvormer te controleren om overladen te voorkomen.
 • Hoeveel windturbines kunnen op de TESUP-laadcontroller worden aangesloten?

  Op elke TESUP Laadcontroller kun je 1 TESUP Windturbine aansluiten.
 • Waar wordt de handmatige schakelaar (noodrem) op de laadregelaar voor gebruikt en in welke stand moet deze staan?

  De schakelaar op de laadregelaar is een handmatige remschakelaar om de windturbine te stoppen in geval van nood. Bij stormachtig weer is het beter om handmatig remmen te activeren door deze schakelaar in de stand "1" te zetten om het systeem te beschermen. Onder normale weersomstandigheden moet de schakelknop in de stand "0" worden gehouden om energie te kunnen blijven produceren.
 • Kan ik de opstartspanning van TESUP-omvormers achterhalen?

  De opstartspanning van onze omvormers varieert meestal van 50V tot 80V, afhankelijk van het model, en ze blijven werken boven de 50V. Voor gedetailleerde informatie over onze omvormermodellen kunt u hier klikken.
 • Welke omvormer is het beste voor windturbineverbindingen?

  Wij adviseren een parallelle aansluiting van elke windturbine op een afzonderlijke omvormer. Op deze manier hebben eventuele operationele problemen op de ene windturbine geen invloed op de andere en blijft het systeem energie opwekken.
 • Kan ik een hybride zonne-omvormer gebruiken met mijn TESUP-windturbine?

  We raden u af een TESUP-windturbine aan te sluiten op een hybride omvormer voor zonne-energie. De parallelle aansluiting van elke energieopwekkingseenheid met een afzonderlijke omvormer maximaliseert de energieopwekking en voorkomt grote systeemstoringen in geval van een noodsituatie of systeemstoring.

  Technisch gezien is het mogelijk om de TESUP Windturbine aan te sluiten op een hybride zonne-energie-omvormer als deze twee verschillende ingangen heeft voor zowel wind- als zonne-energieproducten, maar we raden dit niet aan om mogelijke schade veroorzaakt door deze hybride verbinding te voorkomen. Schade aan TESUP-windturbines die ontstaat als gevolg van een hybride omvormeraansluiting valt niet onder de TESUP-garantie.

 • Ondersteunt de TESUP-omvormer het hybride systeem? Heb ik een aparte omvormer nodig voor de zonnepanelen?

  Wij raden aparte omvormers aan voor TESUP-windturbines en TESUP-zonnepanelen. TESUP-omvormers hebben 1 MPP-tracker en maken aansluiting op één energieopwekkingseenheid mogelijk. Voor elke extra opwekkingseenheid voor wind- of zonne-energie is een aparte omvormer nodig.
 • Wat is de gemiddelde doorlooptijd voor het ontvangen van TESUP-producten?

  Onze standaardlevering is 5 werkdagen (afhankelijk van de voorraad) en gratis voor bestellingen in IE boven de € 500,-. Tijdens piekmomenten kan de levertijd oplopen tot 3 weken, maar wij houden u op de hoogte van de status. Uw tevredenheid is onze prioriteit.
 • Hoe kan ik de bezorgstatus van mijn bestelling volgen?

  Zodra uw bezorgdoos is verzonden, ontvangt u hiervan bericht door onze koeriers (DHL of UPS). Als u binnen 5 dagen na uw bestelling geen melding ontvangt, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice door een ticket in te vullen op onze klantervaringspagina.
 • Wat moet ik doen als mijn bezorgdoos beschadigd is?

  We werken samen met de beste internationale rederijen om ervoor te zorgen dat uw producten veilig en op tijd worden afgeleverd. Onze producten worden verzonden in zeer robuuste en duurzame houten kisten en worden geïmmobiliseerd door de lege ruimtes in de bezorgdoos op te vullen met speciaal schuim machine. Bovendien garandeert onze koerier een bezorging aan de deur. Al deze voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat u uw TESUP-producten in de beste staat en zonder enige schade ontvangt. Als uw leveringsdoos ondanks al deze voorzorgsmaatregelen beschadigd is, neem dan onmiddellijk contact op met onze after-sales experts door een ticket in te vullen bij de klant. ervaring pagina. Zij zullen de situatie analyseren en hun best doen om u te ondersteunen.
 • Hebben TESUP-producten een garantie?

  Ja, alle TESUP-producten worden geleverd met een standaard TESUP Care-productgarantie van 2 jaar. Klanten kunnen de TESUP Care-productgarantie ook verlengen door extra te betalen voor geselecteerde TESUP-producten.

 • Wat valt er onder de TESUP Care-productgarantie?

  Elke storing die optreedt als gevolg van een defect in het originele product, ondanks het beoogde gebruik ervan, valt onder de TESUP Care Productgarantie en ons after-sales ondersteuningsteam is verantwoordelijk voor het oplossen van uw probleem. Eventuele product- of systeemfouten die optreden als gevolg van misbruik door de klant vallen niet onder de TESUP Care Productgarantie. Mogelijke misbruiksituaties kunt u lezen in de gebruikershandleidingen van specifieke producten. Elk TESUP-product beschikt over op maat gemaakte software, gepersonaliseerd met de naam van de klant. Houd er rekening mee dat zodra een bestelling is geplaatst en verwerkt, wijzigingen aan de software op afstand niet mogelijk zijn en dat we daarom geen restituties aanbieden.

  Voor producten onder de garantie die fabricagefouten of storingen vertonen, moeten klanten deze voor onderzoek naar ons reparatiecentrum in Londen sturen. Hoewel de verzendkosten voor retourzendingen de verantwoordelijkheid van de klant zijn, worden deze kosten vergoed als de fout te wijten is aan het productieproces. In dergelijke gevallen wordt er onmiddellijk een nieuw vervangend product met gratis verzending verzonden.

  Voor meer informatie kunt u terecht op onze Algemene Voorwaarden pagina.

 • Kan ik mijn TESUP-garantie verlengen?

  Biedt u een dergelijke optie aan? Ja, wij verlengen de TESUP Care Product Garantie voor geselecteerde TESUP-producten. Neem contact op met ons after-sales supportteam voor meer informatie over deze service. U kunt dit doen door een ticket in te vullen of een productserviceafspraak te maken op onze klantervaringspagina.
 • Als ik met een probleem wordt geconfronteerd, hoe kan ik u dan bereiken?

  Heeft u een callcenter of ondersteuning? Ja, we hebben een geweldig klantervaringsteam en zij bieden elke TESUP-klant de juiste service op maat. Bezoek onze ondersteuningspagina en log in voor meer informatie over hoe u in contact kunt komen met onze experts.