Wind - Hybride fotovoltaïsche systemen

Veel mensen zijn begonnen hun huis van hernieuwbare energie te voorzien, en waarom zou jij dat ook niet doen? Het is een geweldig idee! Er zijn een paar opties voor het type hernieuwbare energie dat u op uw dak kunt aansluiten. De meest populaire daarvan zijn fotovoltaïsche zonne-energie en kleinschalige windturbines. Fotovoltaïsche zonne-energie genereert elektriciteit door fotonen (kleine pakketjes lichtenergie) te verzamelen en hun energie om te zetten in elektriciteit, specifiek door het gebruik van op licht reagerende materialen. De windturbines die in eigen land worden gebruikt, kunnen zich uitstrekken van een kleine windturbine van het sleeptype die wordt gebruikt als anemometer (een apparaat voor het meten van de windsnelheid), gemonteerd op het dak van een huis, tot aan een semi-industriële windturbine van 50 kW, denk aan een grootschalige offshore windturbine en deze iets kleiner maken, die aan het einde van uw tuin staat. TESUP-turbines zijn een gelukkig medium tussen de twee met een vermogen van 800 tot 5000 watt.

Fotovoltaïsche zonne-energie (PV)

Fotovoltaïsche zonne-energie (PV) is geweldig voor het van stroom voorzien van uw huis, vooral als de prijzen dalen en de efficiëntie stijgt. Met nieuwe ontwikkelingen in de materiaalkunde, toegepast op fotovoltaïsche zonne-energie, neemt de efficiëntie (hoeveel van de zonlichtenergie wordt omgezet in bruikbare, elektrische energie) van zonnepanelen toe, vooral in de duurdere turbines op industriële schaal. Belangrijker voor de consument zijn de recente verbeteringen in de productie van fotovoltaïsch materiaal, waardoor de kosten in de loop der jaren drastisch zijn gedaald. Combineer dit met de verhoogde efficiëntie van deze zonnepanelen en je hebt een recept voor een flinke dosis lokale energieopwekking.

Maar hoe zit het op een bewolkte dag? Je vraagt. Er zal niet genoeg zonlicht zijn om mijn huis goed van stroom te voorzien! Jij zegt. Welnu, dit is waar hybride energiesystemen in beeld komen! Door de energiesystemen die u gebruikt om elektriciteit op te wekken te diversifiëren, kunt u profiteren van allerlei weersomstandigheden, waardoor buitensporige stilstand wordt vermeden en de consistentie van de energieopwekking wordt verbeterd. Het zou daarom een ​​goed idee zijn om uw energieopwekking te diversifiëren, zoals wat gewoonlijk gebeurt als de zon gaat weg? Het begint natuurlijk te waaien! Investeren in een windturbine zou een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat u altijd over energieopwekking beschikt.

CCC? Gemeenschappelijke laadregelaars natuurlijk!

In veel in eigen land toegepaste PV-systemen kan een windturbine, zolang u weet wat u doet (dwz over kwalificaties voor elektriciens/ervaring in de sector beschikt), eenvoudig in uw huishoudelijk energiesysteem worden geïntegreerd met een minimale hoeveelheid extra hardware. waardoor een gemakkelijke overgang mogelijk is van een enkel PV-systeem naar een hybride systeem! Wanneer PV-systemen zijn aangesloten op een externe elektrische belasting (opgesteld om bijvoorbeeld een batterij op te laden), is een laadregelaar nodig om ervoor te zorgen dat de juiste spanning op het systeem wordt toegepast, waardoor de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische componenten wordt gegarandeerd.
Gelukkig voor aspirant-eigenaren van hybride systemen, gebruiken windturbines en fotovoltaïsche systemen een vergelijkbare laadregelaaropstelling! Hoe geweldig! Hoewel PV-systemen gelijkstroom produceren (de spanning blijft constant) en windturbines driefasige elektriciteit produceren (de spanning schommelt lichtjes), wordt de door PV opgewekte elektriciteit door de laadregelaar omgezet in driefasige elektriciteit!
Als u geïnteresseerd bent in wat TESUP te bieden heeft op het gebied van laadcontrollers, hoeft u niet verder te zoeken!