Integratie van een windturbine met warmtepomp

De winter is aangebroken, het weer is koud en we willen ons warm voelen. Degenen die om schone energie geven, zoeken naar alternatieven om hun warmtepompen te gebruiken. Hernieuwbare energiebronnen zijn populair en sinds kort beschikbaar. Mensen gebruiken schone energie om hun huishoudelijke elektriciteit op te wekken en hun huizen te verwarmen, vooral in de winter.

Dit deel is duidelijk. Laten we nu eens kijken hoe u uw warmtepomp op een windturbine kunt aansluiten.

Eigenlijk is het heel gemakkelijk! Er zijn geen extra aansluitingen of aanpassingen aan de warmtepomp nodig. Het vermogen van het hybride systeem kan worden vergroot door het windturbinesysteem te integreren in de stroomlijn die wordt gevoed door zonnepanelen. Er moeten aansluitingen worden gemaakt op de lastlijn, net als bij de andere systemen.

Wanneer u een aparte aansluiting op de warmtepomp nodig heeft, moet bij het windturbinesysteem de warmtepomp rechtstreeks op de uitgang van de omvormer worden aangesloten. Op deze manier wordt alle geproduceerde energie overgedragen naar de warmtepomp.

Er zijn twee mogelijkheden om de warmtepomp aan te sluiten.

Als we u met een diagram laten zien hoe u de windturbine op het systeem aansluit;

Als windturbines op het elektriciteitsnet zijn aangesloten

Windturbine > Laadregelaar > Omvormer > Hoofdelektriciteitsnet

Je kunt hem aansluiten op het hoofdelektriciteitsnet.

Off-grid: WT > CC > Batterij (optioneel) > Batterij-omvormer > Warmtepomp

Je kunt de batterij gebruiken of niet, deze is optioneel.

Windturbines genereren alternatieve stroom en je hebt een laadregelaar nodig. De laadcontroller zet alternatieve stroom om in gelijkstroom en regelt het opladen van de batterij en de omvormer zoals aangepast. De spanning kan worden aangepast via een potentiometer op de laadregelaar. Er zit een keramische weerstand op de laadregelaar. De elektriciteit die uit de kabels komt, wordt verbruikt als weerstand. Het gebruik van keramiek geeft de laadregelaar meer kwaliteit.

Heeft u vragen over het integreren van een windturbine met een warmtepomp? Stuur dan gerust het datablad van uw warmtepomp naar onze verkoopafdeling. Zij kunnen u verder helpen.

Geniet van schone elektriciteit tijdens koude winters!