Hybride omvormer-/laadcontroleapparaten kunnen windturbinegeneratoren beschadigen door deze te stoppen!

Hoewel deze hybride apparaten multifunctionele batterijomvormers en laadregelaars voor zonnepanelen worden genoemd; Zoals uit hun betaalbare prijzen blijkt, is hun hardware-inhoud werkelijk beperkt. Het werkt niet goed met de dynamische energieproductieprestaties van windturbines (variabele weerstand en stroom).

Deze hybride multifunctionele omvormer/laadcontrollers kunnen via batterijen elektronisch toegang krijgen tot windturbines en kunnen de windturbines onverwacht stoppen (elektronisch kortsluitingsremmen) en continu remmen. Het stopt de windturbine en zorgt ervoor dat deze geen energie kan opwekken. Windturbinemotoren (dynamo's) of de wieken zullen door dit elektronisch kortsluitremmen door de hybride omvormer/lader en de generator van de windturbine onverwacht moeten stoppen of de wieken zullen na verloop van tijd zeker beschadigd raken.

Het kortsluitremmen van de hybride multifunctionele omvormer/laadcontroller; door de wind en het onverwachts tot stilstand komen van de windturbine, kan de generator, de wieken of de montagepaal beschadigd raken.

- Als de windturbine niet kan draaien vanwege de hybride multifunctionele omvormer/laadcontroller, kan de energie nergens heen worden overgedragen en zal de generator daardoor beschadigen.

- Als de windturbine niet kan draaien vanwege de hybride multifunctionele omvormer/laadcontroller, kan de windturbine niet draaien en kan de windkracht door zijn moment de wieken of montagepaal beschadigen.

Windturbines kunnen niet worden gebruikt met deze multifunctionele omvormer/laadcontrollers, dit is uitgesloten van de fabrieksgarantie! Alle overige accu-omvormers zijn geschikt voor de werking van windturbines en vallen onder de fabrieksgarantie, met uitzondering van deze hybride multifunctionele omvormer/laadcontrollers!

 

- Voorbeeld: een dynamische en variabele vermogensgrafiek - Windturbine

- Voorbeeld: vergelijking van on-grid versus off-grid-systemen