Flexibele productie van zonnepanelen

Zonne-energie is de afgelopen decennia steeds populairder geworden. Zowel landen als bedrijven hebben het potentieel van de technologie gezien en hebben veel tijd, moeite en geld gestoken in het ontwikkelen van de technologie tot een technologie die door velen over de hele wereld kan worden gebruikt. De investeringen die in deze technologie zijn gestoken, hebben ertoe geleid dat de efficiëntie van zonnepanelen drastisch is toegenomen en dat de prijs per vierkante meter van zonnepanelen is gedaald. Hierdoor kunnen zonnepanelen in veel situaties rendabel zijn. Of u nu een energiecentralebeheerder bent die een veld vol zonnepanelen gebruikt om elektriciteit op te wekken en te verkopen, of een individuele huiseigenaar die de panelen gebruikt om een ​​deel van het energieverbruik van zijn huishouden te compenseren. Deze technologie is een geweldige bron van hernieuwbare energie en is absoluut cruciaal voor het uitfaseren van onreine energiebronnen en het vervangen ervan door schonere, groenere energiebronnen.

Zonne energie

Er is een reden waarom zonne-energie zo'n veelbelovende bron van hernieuwbare energie is. De hoeveelheid energie in de vorm van zonnestraling (zichtbaar en infrarood licht), dat wil zeggen energie die door onze zon wordt uitgezonden, is buitengewoon hoog in vergelijking met onze bestaande energiebronnen. Er wordt geschat dat binnen een jaar tijd het aardoppervlak wordt getroffen door ongeveer 23.000 TeraWatt- jaren aan energie! Nu begrijp ik dat dit een moeilijk getal is om te begrijpen, er wordt tenslotte niet veel verwezen naar zulke grote getallen.

We zullen eerst kijken hoeveel stroom de wereld in een jaar verbruikt. De hele wereld, inclusief alle mensen en industriële activiteiten, gebruikt in een jaar tijd slechts 18,5 terawatt jaar energie! Met de zonne-energie die op aarde terechtkomt, zou je dus 1243 keer in de energiebehoefte van de wereld kunnen voorzien! Dit is geweldig nieuws voor zonne-energie, vooral als je kijkt naar de hoeveelheid energie die mogelijk is uit andere, eindige bronnen. Er wordt geschat dat de meest overvloedige, eindige energiebron die beschikbaar is op de planeet: steenkool; een zwaar vervuilende brandstof zou, als alle steenkool op aarde verbrand zou worden, 830 TeraWatt-jaren kunnen opleveren.

Fotovoltaïsche energie

De belangrijkste vraag in de zonne-energiesector is dus: hoe kan deze energie worden opgevangen en omgezet in elektriciteit? Er zijn een aantal oplossingen voor dit probleem, maar veruit de meest populaire is het gebruik van zonnepanelen. Simpel gezegd werken deze panelen door gebruik te maken van het fotovoltaïsche effect om elektronen in het speciaal geselecteerde materiaal van het paneel te laten bewegen wanneer ze worden geraakt door fotonen (lichtgolven). Beweging van elektronen is beter bekend als elektriciteit, vandaar dat er stroom wordt opgewekt! Als u meer wilt weten over hoe zonnepanelen werken, volg dan deze link: Basisstappen bij het opwekken en overbrengen van zonne-energie

De meest kosteneffectieve manier om zonnepanelen te produceren, vooral voor huishoudelijke toepassingen, is het gebruik van speciaal geprepareerde siliciumplaten voor de productie van zonnecellen, waarbij deze cellen worden gecombineerd om een ​​paneel te produceren. Hoewel dit materiaal niet het meest efficiënte materiaal is dat beschikbaar is voor energieopwekking, zoals zonnepanelen dat doen. De overvloed aan silicium in de aardkorst brengt de kosten voor het gebruik van dit element in zonnepanelen aanzienlijk omlaag in vergelijking met de efficiëntere zonnepanelen. Deze goede balans tussen kosten en efficiëntie heeft ertoe geleid dat deze panelen in veel industrieën op grote schaal worden gebruikt.

Voordelen van flexibele zonnepanelen

Een nadeel van siliciumcellen die in de meeste zonnepanelen worden gebruikt, is de kwetsbaarheid van de cellen. Dit betekent dat als de cel grote krachten ondervindt of buigt, deze waarschijnlijk zal versplinteren of breken. Daarom hebben zonnepanelen, zoals je die vaak op het dak van een huis ziet, meestal een sterke draagstructuur die ervoor zorgt dat de cellen niet kunnen verbuigen of beschadigen. Deze ondersteunende structuur is conventioneel gemaakt van een metaallegering zoals staal of aluminiumlegering. Hierdoor wordt er een grote hoeveelheid extra gewicht aan het paneel toegevoegd. Dit beperkt de gebruiksmogelijkheden voor de panelen, omdat de zware panelen moeilijker te transporteren en te monteren zijn.

Gelukkig is er een alternatieve oplossing voor de kwetsbaardere panelen die worden ontwikkeld. Flexibele zonnepanelen zijn een ontwikkeling op traditionele zonnepanelen die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De flexibele panelen zijn veerkrachtiger dan hun gemonteerde tegenhangers, gemonteerd in steviger, breukbestendig glasvezelversterkt plastic in plaats van zwaar metaal en breekbaar glas. De flexibele zonnepanelen van TESUP zijn zo robuust dat je er zelfs op zou kunnen lopen! TESUP flexibele panelen zijn ook veel lichter dan traditionele panelen die slechts 2 kg wegen!

Met deze voordelen zijn de flexibele zonnepanelen van TESUP zeer draagbaar en kunnen ze worden meegenomen naar evenementen om telefoons of lampen op te laden! Bovendien zorgen de waterdichtheid en zoutwaterbestendigheid van de panelen ervoor dat ze gemakkelijk op een boot of zelfs een busje kunnen worden aangebracht om onderweg stroom op te wekken! Met zo'n veelbelovende technologie bij de hand heeft TESUP onlangs geïnvesteerd in het verbeteren van de productiecapaciteiten voor flexibele zonnepanelen. Het bedrijf ontwikkelt zijn eigen productie om ervoor te zorgen dat TESUP controle heeft over alle stappen in het productieproces en het beste product kan leveren dat TESUP kan!

Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat TESUP zijn productiebasis wil uitbreiden, door een nieuwe locatie, vooral gericht op de productie van zonnepanelen, in de TESUP-groep te brengen, waardoor TESUP u producten van hogere kwaliteit kan bieden met TESUP-kwaliteitscontrole gedurende het hele productieproces! Volgens Advanced Market Energy zullen flexibele zonnepanelen de komende jaren alleen maar in populariteit toenemen naarmate mensen meer geïnteresseerd raken in het verminderen van hun impact op de planeet en haar milieu. Zorg ervoor dat u voorop loopt, bekijk de flexibele zonnepanelen van TESUP en kijk wat u ervan vindt.