Zuid-Korea zit zonder stroom na tyfoon Hinnamor

Op 6 september werd Zuid-Korea wakker met een ramp. Door hevige regen en wind werden bomen, wegen en huizen verwoest, waardoor meer dan 20.000 huizen zonder stroom kwamen te zitten. In het zuidelijke district van het land heeft de wind stroomkabels naar beneden gehaald. De tyfoon veroorzaakte aardverschuivingen, schade aan huizen en openbare voorzieningen, stroomuitval in huizen en overstromingen van landbouwgrond in Zuid-Korea.

Typhoon is een volwassen tropische cycloon die zich ontwikkelt tussen 180° en 100°O op het noordelijk halfrond. Er zijn zes categorieën op de intensiteitsschaal van tropische cyclonen .

Tyfoon Hinnamnor is een orkaan van categorie 2 die uiterst gevaarlijk is en grote schade veroorzaakt. Materiële schade, zoals grote schade aan het dak en de gevelbeplating, komt voor bij goed geconstrueerde huizen met een frame. Ondiep wortelende bomen breken of ontwortelen en blokkeren wegen. Er wordt stroomverlies verwacht met langdurige uitval van dagen tot weken.

Sterkste storm van het jaar

De Zuid-Koreaanse premier Han Duk-soo riep op tot evacuatie van mensen in kwetsbare gebieden. Volgens het Japan Meteorological Agency is het de sterkste storm van het jaar. https://www.data.jma.go.jp/multi/cyclone/cyclone_detail.html?id=60&lang=en

 

Sinds zondag is er op het eiland Jeju ruim 94 centimeter regen gevallen en bereikte de wind een piek van 155 kilometer per uur. Maandag waarschuwde de Korea Meteorological Administration voor de naderende tyfoon die tot annulering van vluchten, opschorting van bedrijfsactiviteiten en sluiting van scholen noopte.

Geen slachtoffers

Ondanks de evacuatiecijfers zijn er geen slachtoffers gemeld, maar er is alleen melding gemaakt van een 25-jarige man nadat hij in de regen was gevallen.

Zuid-Korea is niet het enige land dat te maken krijgt met tyfoons. Soortgelijke tyfoons verschenen in de Filippijnen, andere landen in de Stille Oceaan en Nieuw-Zeeland.

Het gebruik van elektrische energie is wijdverbreid in bijna elke sector en de vraag naar energie neemt met de dag toe. Hierdoor zijn de bestaande energiesystemen onvoldoende om aan de eisen te voldoen. Om dit te ondervangen worden nieuwe productie- en technologie-eenheden aan de energiesystemen toegevoegd. Omdat er geen elektriciteit is in de faciliteiten die water naar stadsleidingen pompen, brengt het tekort aan elektriciteit ook problemen met watertekorten met zich mee.

Oorzaak van de stroomstoringen

Het is uiterst belangrijk om de oorzaken en gevolgen van de onderbrekingen, die het menselijk leven zowel sociaal als economisch ernstig beïnvloeden, te analyseren, om de mogelijke onderbrekingen en de gevolgen ervan tot een minimum te beperken door de noodzakelijke regelingen te treffen.

31,4 procent van de stroomstoringen wordt veroorzaakt door regen en wind, 11,1 procent door ijsstormen, 10,1 procent door cyclonen en tropische stormen, 8,8 door onweersbuien, 5,6 door branden en 1,6 door aardbevingen.

Deze natuurramp waarmee de aarde elke dag meer te maken krijgt, laat ons zien dat iedereen zijn eigen energie zou moeten kunnen opwekken. Omdat deze gebeurtenissen vooral de elektriciteit beïnvloeden en in deze eeuw is elektriciteit van levensbelang.

Wees voorbereid op zo'n ramp, begin met het plannen van uw Plan B's en koop een van onze windturbines. Help zowel de klimaatverandering te voorkomen als uzelf te redden.