Welke is beter voor u: een verticale of horizontale turbine? Ontdek onze producten!
Vandaag bespreken we welk type windturbine u moet kiezen en waarom.
 
Laten we om te beginnen ervoor zorgen dat u weet wat een windturbine is en hoe deze werkt.
 
Een windturbine is een machine die elektriciteit produceert door gebruik te maken van de kinetische energie van de wind. Twee of drie rotorbladen die op een rotor zijn geïnstalleerd, vormen een windturbine. De rotor begint te draaien wanneer de lift- en sleepkrachten van de wind op deze bladen inwerken. Aan de rotor is een hoofdas gekoppeld en aan het andere uiteinde is de as gekoppeld aan een elektrische generator. Wanneer de generator wordt aangedreven door de windturbine, wordt elektriciteit opgewekt.
 
Als gevolg van deze asrotatie zijn er twee hoofdtypen windturbines: horizontaal en verticaal.
 
Horizontale windturbines:
 
Het is een type windturbine waarbij de rotatieas evenwijdig is aan de stroom van de luchtstroom. Het is het meest efficiënte type windturbine en wereldwijd het meest gebruikt. De horizontale-asturbine wordt voornamelijk gebruikt voor de opwekking van elektriciteit voor commerciële doeleinden in verschillende delen van de wereld.
 
Bij de windturbine met horizontale as is de rotatieas van de turbine evenwijdig aan de windstroom. Bij de windturbine met horizontale as is de elektrische generator bovenaan de toren geïnstalleerd. Een windturbine met horizontale as vereist een grote ruimte voor de werking van het blad. De werking van de horizontale as windturbine is afhankelijk van de windrichting. De hoogte van de windturbine met de horizontale as vanaf de grond is groot.
 
Verticale windturbines:
 
De rotatie-as van windturbines met verticale as is verticaal of loodrecht op de grond. Bij turbines met verticale as kan wind in alle richtingen waaien. Vanwege hun aanpassingsvermogen worden windturbines met verticale as beschouwd als de beste keuze voor installaties wanneer de wind inconsistent is of waar de turbine vanwege overheidsvoorschriften niet hoog genoeg kan worden geplaatst om te profiteren van stabiele wind. Bij de windturbine met verticale as wordt de generator op de grond geïnstalleerd. Een windturbine met verticale as heeft weinig ruimte nodig voor de werking van het blad. De werking van de verticale as windturbine is onafhankelijk van de windrichting.
 
Ze hebben allebei hun eigen voordelen en het doel van dit artikel is om u te helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor uw toepassing.
 
Wanneer we ze vergelijken in termen van mechanische complexiteit en spanning, zijn turbines met horizontale as mechanisch complexer dan verticale ontwerpen, omdat ze een giermechanisme nodig hebben om zich aan te passen aan veranderingen in de windrichting. Wat een geschikte locatie betreft, werken de hoge torens en lange bladen van horizontale turbines alleen in open ruimtes. Verticale turbines zijn over het algemeen veel compacter en stellen minder beperkingen voor installatie op daken van gebouwen en andere stedelijke gebieden. De lage hoogte van de verticale unit maakt hem ook geschikt voor winderige gebieden tussen gebouwen en op heuvels.
 
De verticale windturbines Tesup Magnum 5 en Master X zijn groter en hebben langere rotorbladen. Ze hebben een hoger rendement en werken vaker bij hogere windsnelheden. Ze zijn beter in het omzetten van windenergie in bruikbare mechanische beweging, omdat hun bladen loodrecht op de windrichting staan, zodat er tijdens de hele rotatie energie kan worden gegenereerd.
 
Tesup ATLAS windturbines zijn kleiner en compacter in vergelijking met onze horizontale windturbines. Ze zijn ideaal voor stedelijke omgevingen, eenvoudiger te installeren en vereisen minder ruimte. Ze hoeven ook niet in de juiste windrichting te staan. In een verticaal systeem kan lucht die uit elke richting stroomt de bladen laten draaien. Ze kunnen ook beter omgaan met turbulente wind dan horizontale windturbines. Beide ATLAS-modellen vangen wind uit elke richting op en zijn populaire keuzes voor stedelijke omgevingen. Ze kunnen ook worden gecombineerd met zonnepanelen in hybride systemen en hebben een laag bedrijfsgeluid.
 
Ongeacht of ze horizontaal of verticaal zijn, ze zijn allemaal in staat om aan uw dagelijkse elektrische behoeften te voldoen. De keuze tussen horizontale en verticale windturbines is afhankelijk van de specifieke toepassing en windomstandigheden op uw locatie. Als er een sterke en consistente wind beschikbaar is, zouden Magnum 5 of Master X efficiënter zijn. Als uw ruimte echter beperkt is en de wind zwakker en turbulenter is, zijn onze ATLAS-modellen de betere optie.
 
We hopen dat deze blog u helpt beslissen welk type windturbine uw voorkeur verdient. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!