Elektriciteitsmeters en hernieuwbare energie thuis

Het beheren van de energierekening kan een beetje lastig zijn. Veel mensen hebben moeite of hebben geen tijd om hun energierekening bij te houden en laten hen aan de kant staan. Dit kan met name zorgwekkend zijn voor degenen die thuis duurzame energiesystemen hebben geïnstalleerd en voor wat extra geld elektriciteit terug aan het elektriciteitsnet verkopen. Het is duidelijk dat mensen graag willen monitoren hoeveel elektriciteit ze opwekken en verkopen, en hoeveel winst die elektriciteit hen op een bepaald moment oplevert. Dit kan lastig zijn om bij te houden met een conventioneel energiemonitoringsysteem voor thuis, omdat updates van uw factuur meestal alleen op een maandelijkse factuur worden vermeld. Een toenemende trend in de afgelopen tien jaar is het installeren van slimme energiemeters in woningen.

Met deze apparaten kunt u op elk moment zien hoeveel elektriciteit uw huis verbruikt. Belangrijk voor gebruikers van duurzame energie is dat deze technologie u ook op de hoogte kan houden van de hoeveelheid duurzaam opgewekte elektriciteit die uw huis opwekt en voor hoeveel deze kan worden verkocht. Op dit moment kan dit getal, gezien de hoge prijzen voor elektriciteit en energie die we zien, oplopen tot wel € 0,49 per kWh! Dit is goed nieuws als u over een energieopwekkingsbron beschikt, aangezien uw opgewekte elektriciteit een hogere winst kan opleveren!

Met elektriciteitsmeters kan de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt en opwekt op afstand worden gecontroleerd door uw elektriciteitsleverancier, zodat zij uw elektriciteitsverbruik kunnen controleren en u dienovereenkomstig kunnen betalen/in rekening brengen zonder dat u uw energiemeter persoonlijk hoeft te controleren. De informatie wordt ook aan u verstrekt. Hiermee kunt u uw energieverbruik monitoren en uw gedrag veranderen om uw elektriciteitsverbruik te verminderen. Als u bijvoorbeeld ziet dat uw elektriciteitskosten overdag hoog zijn wanneer u een wasmachine aanzet, kan de informatie van de elektriciteitsmeter u helpen dit op te sporen en de machine 's nachts te laten draaien tegen lagere elektriciteitsprijzen.

Als u zowel een elektriciteitsmeter als hernieuwbare energie in uw huis installeert, kunt u de winst echt zien binnenstromen. Een wind- en zonne-energiesysteem dat 20 kWh per dag opwekt, kan u een extra verlaging van € 294 per maand op uw energierekening opleveren! Deze extra elektriciteit voor uw huis kan echt van pas komen, vooral omdat u steeds meer afhankelijk bent van elektriciteit ten opzichte van andere energiebronnen. Een goed voorbeeld hiervan is de steeds populairder wordende adoptie van elektrische fornuizen en ovens ten opzichte van oudere gasfornuizen en ovens.

Dit kan ook worden belichaamd door de introductie van elektrische auto’s als primair vervoermiddel voor veel huishoudens, ter vervanging van benzine- en dieselvoertuigen. Deze toenemende afhankelijkheid van uitsluitend elektriciteit betekent dat elke verandering in de elektriciteitskosten op de elektriciteitsmarkt, zoals we nu zien, ervoor kan zorgen dat uw elektriciteitsrekening omhoog schiet. Een standaard EV (elektrisch voertuig), namelijk een standaard sedan-auto, kan maar liefst 80 kWh in zijn batterij opslaan. Met deze lading kan een elektrische auto 160 tot 300 kilometer afleggen.

Voldoende bereik dus voor meerdere dagen reizen! Als uw gecombineerde zonne- en windenergiesysteem 20 kWh per dag kan opwekken, kan uw elektrische auto worden bijgevuld met elektriciteit. Stel je voor dat je niet rechtstreeks betaalt voor de benzine die je in een standaard auto op fossiele brandstof stopt! Dat is een gelijkwaardige situatie! Het enige dat hiervoor nodig is, is de adoptie van een duurzaam energiesysteem in uw huis. Dit wordt steeds gemakkelijker nu lokale autoriteiten begripvoller en milder worden naarmate ze steeds meer mensen tegenkomen die soortgelijke apparaten in hun huizen installeren.

Als u zich in Groot-Brittannië bevindt en een windturbine op uw eigendom, huis of bedrijf wilt installeren, heeft u geluk! TESUP heeft het eerste onderzoek voor u gedaan! Volg eenvoudigweg de onderstaande link om de vereisten voor een bouwvergunning in Groot-Brittannië te bekijken.

https://www.renewableenergyhub.co.uk/main/wind-turbines/legal-planning-permission-for-wind-turbines/

U kunt dus zien dat u, met de toevoeging van een slimme meter aan uw energiesysteem thuis, eenvoudiger systemen voor hernieuwbare energie thuis en goedkopere windturbinemodellen, ook gemakkelijk een eenvoudig, logisch en robuust systeem voor hernieuwbare energie in uw woning kunt implementeren dat elektriciteit en energie kan leveren. profiteert nog vele jaren en helpt u de kosten van uw verwarming, verlichting, vervoer in elektrische voertuigen, noem maar op te compenseren! Tot ver in de toekomst, terwijl u duurzamer bent en uw impact op de planeet verkleint.