Een elektriciteitscentrale in huis?!

Als kind zien veel mensen de enorme energiecentrales die overal ter wereld verspreid staan. Ze kijken vol ontzag op naar de enorme gebouwen en constructies die op de een of andere manier energie leveren die ze in hun huizen kunnen gebruiken. Ze denken: 'zou het niet zo interessant zijn om op zo'n plek te werken! Om te zien hoe zo'n vitaal onderdeel van de samenleving functioneert en hoe elektriciteit, essentieel voor de samenleving, wordt geproduceerd'. Wat als TESUP deze mensen nu zou vertellen dat je niet alleen een energiecentrale zou kunnen exploiteren, maar ook de eigenaar van de hele operatie zou kunnen zijn? En zelfs dat u mogelijk uw eigen persoonlijke energiecentrale zou kunnen bedienen vanuit het comfort van uw eigen huis of tuin!

Thuis elektriciteitscentrale

Welnu, dit is voor veel mensen de realiteit! Met de komst van goedkopere en goedkopere technologieën op basis van hernieuwbare energie hoef je niet langer een heel groot fabrieksachtig complex van gebouwen en machines te hebben om elektriciteit op te wekken. In plaats daarvan kunt u gebruik maken van de omgeving om u heen om elektriciteit op te wekken en deze met winst te verkopen! Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de energieproductie op dezelfde schaal zal plaatsvinden als sommige van deze energiecentrales, is het zeker een goede manier om uw energierekening te verlagen en misschien wat geld te verdienen!

De beste gok voor de meeste mensen die naar hun eigen kleine energiecentrale streven, is het gebruik van wind- of zonne-energiegeneratoren, namelijk windturbines of zonnepanelen. Deze apparaten kunnen eenvoudig op een dak of in een ruime tuin worden geplaatst. Je hebt alleen een beetje wind of een beetje zon nodig om deze op gang te krijgen. Voor het dak, vooral als het schuin ligt, kunnen zonnepanelen de beste keuze zijn. Het kan lastig zijn om veel windturbines veilig op de moeilijke dakvorm te plaatsen. Omdat de zonnepanelen plat zijn, passen er waarschijnlijk veel op uw dak. Dat wil niet zeggen dat je niet ook een paar windturbines kunt integreren om de energie op een bewolkte dag te laten stromen.

Voor een grote tuin is een windturbine waarschijnlijk meer geschikt. De turbines kunnen op palen worden gemonteerd en hebben doorgaans een kleinere footprint dan een zonnepaneel, waardoor er meer ruimte in uw tuin overblijft voor de kinderen om rond te rennen of te ontspannen met een lekker drankje. Windturbines zijn geweldig voor landen die niet veel zon krijgen of voor kustgebieden. Landen als het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen zijn goede voorbeelden van beide. Deze zeer winderige landen zorgen ervoor dat uw windturbines een groot deel van het jaar blijven draaien.

Nu de energiekosten momenteel stijgen, is dit een goed moment om uw eigen energie op te wekken. Zelfs het genereren van een klein deel van uw stroombehoefte kan u veel geld besparen. Om dezelfde reden kunt u profiteren van de torenhoge energiekosten, door elektriciteit op te wekken en deze terug te verkopen aan het net. Met de huidige hoge elektriciteitskosten kan dit uw elektriciteitscentrale thuis zeer snel winstgevend maken! En nu de levensduur van sommige duurzame generatoren steeds langer wordt, kan uw elektriciteitscentrale thuis nog vele jaren lang stroom blijven opwekken!

Installatiecapaciteit

Het enige dat u nodig hebt om dit te bereiken is een stroomgenerator (windturbine, zonnepaneel enz.), een laadregelaar om ervoor te zorgen dat de elektriciteit die uit uw generatoren komt, goed wordt beheerd (als u niet zeker weet welke u moet kopen, produceert TESUP deze. eigen controllers die uitstekend passen bij zowel TESUP-turbines als hybride systemen). Deze kan worden aangesloten op een batterij voor eenvoudige energieopslag om de elektriciteit later te gebruiken, of kan rechtstreeks op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Voor dit laatste is een omvormer nodig om de door uw elektriciteitscentrale thuis opgewekte stroom om te zetten in elektriciteit die compatibel is met het elektriciteitsnet. Gelukkig verkoopt TESUP ook compatibele laadcontrollers! Is dat niet geweldig! Ze zijn te vinden door deze link te volgen.

Laten we een kleine voorbeeldstudie doornemen met enkele voorbeeldige TESUP-turbines en kijken hoeveel elektriciteit u potentieel uit uw eigen elektriciteitscentrale kunt halen. En belangrijker nog: hoeveel winst kan uw eigen energie-initiatief opleveren? We zullen kijken hoeveel vermogen een reeks Atlas4.0-turbines voor u zou kunnen genereren. Doordat de Atlas4.0 een goede minimumsnelheid van 4 m/s en een goed bladontwerp heeft, heeft de Atlas4.0 in de meeste delen van Groot-Brittannië een goede capaciteitsfactor van ongeveer 30%. Dit betekent dat we 30% van de tijd de ideale stroomopwekking kunnen verwachten bij het nominale vermogen van de Atlas4.0 van 4 kW. Het resultaat is dat één turbine in een uur tijd ongeveer 1,2 kWh kan opwekken! Vermenigvuldig dit met bijvoorbeeld 10 turbines voor een klein windturbinepark en je hebt in een week tijd al een potentiële capaciteit van 2016 kWh!