Ben jij klaar voor een nieuwe aardbeving?

Vorige week maandag werd in de vroege ochtenduren het zuidoosten van Turkiye getroffen door een verschrikkelijke aardbeving. Meer dan dertigduizend mensen zijn gedood en duizenden anderen gewond. De eerste aardbeving met een kracht van 7,5 werd op de voet gevolgd door talloze naschokken - waaronder één aardbeving met een kracht van 7,7 die de kracht vergrootte en grote verwoestingen veroorzaakte. Experts zeggen dat het een van de dodelijkste aardbevingen in de lange geschiedenis van de wereld is.

Koud weer en winterse omstandigheden maakten het leven van overlevenden van de aardbeving nog moeilijker. De Turkse regering en niet-gouvernementele organisaties in Turkiye hebben hun best gedaan om de burgers van tien getroffen steden te helpen met gezondheidszorgbehandelingen, accommodatie en andere noodzakelijke ondersteuning. Ondertussen gaan de reddingswerkzaamheden op volle toeren door om zoveel mogelijk levens uit de verwoeste gebouwen te redden. Veel ontwikkelde landen hebben Turkiye ook gesteund door voedsel, kleding en geldelijke donaties te sturen en door hun reddingsteams te sturen om deel te nemen aan reddingsoperaties.
 

Na meerdere aardbevingen zijn er in de meeste getroffen gebieden grote stroomstoringen geweest en hebben mensen buiten in de vrieskou gewacht. De situatie is moeilijker voor de kleine dorpen op het platteland, omdat het meer tijd zal kosten om de elektrische overdrachtslijnen te repareren, zelfs nadat de puinverwijderingswerkzaamheden zijn voltooid. We zien hoe belangrijk het is om in die tijd energie-onafhankelijk te zijn voor de continuïteit van het leven van de overlevenden.

 
 

Als TESUP doen we ons best door de getroffen mensen in de aardbevingsgebieden te ondersteunen. We sturen windturbines naar de kleine dorpen die door de aardbeving zijn getroffen, samen met technische ondersteuning om elektriciteitsopwekkingssystemen te bouwen voor de regio's die vanwege de verwoesting geen elektriciteitsvoorziening hebben. Deze windturbinesystemen zullen elektriciteit opwekken die kan worden gebruikt voor verwarming, koken en communicatiedoeleinden.

 
 

We hebben ook geïnvesteerd in twee zeer belangrijke R&D-projecten die een doorbraak zullen betekenen in de wereld van hernieuwbare energie en mensen zullen helpen in geval van noodsituaties en natuurrampen als deze. De eerste daarvan is de TESUP Power Truck, die is ontworpen als een duurzame oplossing om elektriciteit te leveren in het geval van buitengewone gebeurtenissen of omstandigheden die de energievoorziening verstoren (zie onze vorige blog over TESUP Power Truck). De tweede is het TESUP mobiele batterijpakket. Deze draagbare energieopslageenheid is ontworpen als een mobiele batterij die kan worden aangesloten op elektrische auto's voor extra kilometers of kan worden aangesloten op normale auto's om als aparte energievoorzieningseenheid voor elektriciteit en verwarming naar rampgebieden te worden vervoerd. Beide projecten vorderen op volle snelheid en we zullen ons best doen om ze binnenkort gereed en getest te maken in de getroffen regio's van Turkiye.

 
Ons doel is om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die mens en milieu helpen en de wereld een betere plek maken om te leven. Als u meer wilt weten over onze nieuwste innovaties die zijn ontworpen voor noodsituaties en om investeringsmogelijkheden te bespreken, kunt u contact met ons opnemen op onze klantervaringspagina.