Ben jij klaar voor de winter?

De energieprijzen hebben tegenwoordig zelfs voor de zomer in Groot-Brittannië nu £0,4885 per kWh bereikt. We kunnen ons niet voorstellen hoe het in de winter zal zijn... In de grote steden van Duitsland zullen de overheidsinstellingen de warmwatervoorziening afsluiten... 27 EU-landen zijn terug op 15% van de gasreductie voor de winter. De lijst met verschillende maatregelen is genomen om toekomstige energiecrises te voorkomen en de gevolgen van de mondiale situatie tot een minimum te beperken.

Politiek achtergrond

De energieprijsindex van de Wereldbank is tussen januari en april 2022 met 26,3 procent gestegen, bovenop een stijging van 50 procent tussen januari 2020 en december 2021. (https://blogs.worldbank.org/developmenttalk/energy-shock-could-sap -mondiale groeijaren)

De Russische invasie van Oekraïne heeft de mondiale energiemarkten ontwricht en geleid tot de grootste stijging van de prijzen voor ruwe olie sinds de jaren zeventig.

Volgens de liefdadigheidsinstelling National Energy Action (NEA): "Miljoenen zullen deze winter eenvoudigweg niet in staat zijn hun huizen te verwarmen. We zullen ernstige slechte gezondheid en vroege sterfgevallen zien onder degenen die het meest vatbaar zijn voor de kou."

Het klinkt eng. Maar er is altijd een uitweg. Dit is ook een moment om het oude gezegde te realiseren:

"nooit afval A Goed crisis"

Sommige waarnemers hebben ons huidige moment vergeleken met de energiecrises van de jaren zeventig. In 1973 leidde een oorlog tussen Israël en zijn buurlanden tot een oliecrisis, die uiteindelijk de eerste kiem legde voor de opkomende windindustrie. ( https://ramboll.com/media/rgr/what-do-rising-energy-prices-mean-for-the-green-energy-transition )

Manier uit…

Natuurlijk kunt u uw energierekening verlagen door uw levensstijl te veranderen en te proberen wat energie te besparen. Hier zijn een paar tips:

Naast het veranderen van je levensstijl en het besparen van energie, is er nog een andere manier om geld te besparen op energie en zorg te dragen voor de toekomst van onze planeet. Natuurlijk vergt het investeringen en tijd, maar na een paar jaar zal het zichzelf volledig rechtvaardigen. Laten we eens kijken naar een nieuwe TESUP Magnum 5-turbine om te zien hoeveel stroom deze zou kunnen genereren.

Een Magnum 5-turbine genereert 5000 watt per seconde wanneer hij draait onder de nominale windsnelheid van 15 meter per seconde. Dit betekent dat de turbine op volle capaciteit gedurende 24 uur 120 kWh genereert. Ter referentie: het gemiddelde Britse huishouden gebruikt ongeveer 3300 kWh per jaar. Met de nieuwe energieprijzen geeft de rekening van £500 in januari (volgens BFI) u extra redelijke gronden om het gebruik van gratis energiebronnen te versnellen en de elektriciteitskosten te minimaliseren.

Dus Zijn Jij klaar voor winter? ...